Natuurlijk goed
Ten Damme
Jarenlange ervaring in het verwerken, ontwikkelen en leveren van topkwaliteit bodemstrooisel en houtpellets.
Ten Damme
Geplaatst op: 26-9-2023

Ten Damme produceert als één van de eerste bedrijven in Nederland gecertificeerde houtpellets

Sinds maandag 11 september mag Ten Damme uit Groenlo zelf houtpellets produceren die gekwalificeerd zijn volgens de zeer strenge ENplus A1 eisen. En dat betekent topkwaliteit tegen de laagste prijs!

Ten Damme levert bijna 45 jaar verschillende soorten bodemstrooisels voor alle soorten stallen in Nederland, België en Duitsland. We halen hiervoor bij vaste, regionale leveranciers restproducten uit de houtverwerkende industrie op, zoals houtvezel, zaagsel, resthout en houtchips. Willie ten Damme: “Dat betekent dat er nooit bomen gekapt worden als grondstof voor de productie van onze producten.” 

Johan, Henk en Willie ten Damme bij de Ten Damme houtpellets

Waarom houtpellets met ENplus A1 certificaat?

De laatste jaren is de vraag naar kwalitatieve houtpellets als brandstof voor pelletkachels enorm gestegen. Ten Damme verkoopt dan ook al zo’n 8 jaar verschillende soorten houtpellets. Henk ten Damme: “Ons houtvezel en zaagsel is van dusdanige kwaliteit, dat hier door derden al jaren houtpellets van worden gemaakt. Het is gewoon zonde dat anderen van onze perfecte grondstoffen houtpellets maken en wij ze dan duur moeten ‘terugkopen’. En daarbij komen ook nog de vele transportbewegingen die we nu kunnen uitsparen”. 

“Dat is de reden dat we besloten hebben om zelf houtpellets te produceren, alleen dan wel van de hoogste kwaliteit en volgens alle duurzaamheidseisen. Daarom zijn we meteen gegaan voor de ENplus A1 certificering, want wij willen alleen de beste houtpellets produceren van ons eigen houtvezel en zaagsel” legt Johan ten Damme uit. 

Ook voldoen de houtpellets van Ten Damme aan het Better Biomass certificaat. Hiermee tonen we aan dat de houtpellets die wij produceren voldoen aan de internationale duurzaamheidscriteria en de eisen voor ketenbeheer.

Binnenkort in nieuwe verpakking

Helaas moeten we nog even wachten tot dat we de houtpellets kunnen verpakken in onze mooie nieuwe TD houtpellets zakken. Dit komt omdat we pas 11 september jl. ons ENplus certificaatnummer (NL 004) hebben gekregen, gevolgd door het Better Biomass certificaat op 19 september. Beide willen we natuurlijk vermelden op de verpakking! Tot die tijd verpakken we onze houtpellets nog even in de TD houtpelletzakken zonder het ENplus A1 logo en certificaatnummer en zonder het Better Biomass logo.

Onze ENplus A1 Ten Damme houtpellets worden zowel zakelijk als particulier verkocht:

  • in zakken van 15 kg
  • op (euro) pallets waar 66 zakken van 15 kg zijn gepakt
  • in bigbags van ca. 700 kg
  • losgestort in bulk (tot 28 ton)
Afbeelding: Ten Damme houtpellets - 5

Bestellen, laten bezorgen of afhalen

Je bestelt de houtpellets eenvoudig via onze webshop, hier vind je ook de actuele prijzen. Wij kunnen deze vervolgens bezorgen (op europallets of bigbags of in bulk) met behulp van een meeneemheftruck of elektrische pompwagen door heel Nederland. Volledig veilig want in de week na de levering volgt de factuur per mail. Afhalen kan natuurlijk ook! Ons bedrijf in Groenlo is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 9.00 tot 12.00 uur. Pinnen is mogelijk.

Houtpellets bestellen   Volg ons op Facebook

Contactgegevens

Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel: +31 (0)543 - 56 95 72
Fax: +31 (0)543 - 56 95 69
E-mail: info@tendamme.nl

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
van 8.00 tot 17.00 uur

Zaterdag
van 9.00 tot 12.00 uur

Certificeringen

GMP
SecureFeed
QualityMasters
ENPlus A1
Better Biomass