Natuurlijk goed
Header
Geplaatst op: 12-6-2018
Afbeelding: IMG_1695
Myrthe's paarden STAAN op houtvezel van Ten Damme

Myrthe's paarden STAAN op houtvezel van Ten Damme!

Ongeveer een jaar geleden reed haar vader een keer toevallig langs het pand van Ten Damme in Groenlo en zag de naam met hierbij houtvezel staan. Hij is hier toen naar binnen gegaan en gevraagd of Ten Damme ook leverden aan particulieren. Na het bevestigende antwoord heeft hij een rondleiding gekregen en uitleg over de verschillende soorten en mogelijkheden van houtvezel.

Vanaf dat moment komen Myrthe en/of haar vader bijna elke maand met hun trailer naar Groenlo om hier hun balen houtvezel af te halen.

"Ik wil graag een schone, droge en lichte stal voor mijn paarden"

Sindsdien is Myrthe erg tevreden over haar stallen. Ze is erg enthousiast over houtvezel van Ten Damme als bodemstrooisel voor haar paarden.
Myrthe vertelt: “Ik wil graag een schone, droge en lichte stal voor mijn paarden en sinds ik houtvezel van Ten Damme gebruik heb ik dat. Ik haal natuurlijk dagelijks de mest en de natte plekken uit de stal en strooi om de dag zo’n halve baal krullen in de stal en de stal ziet er gewoon schoon en netjes uit. Met vlas keek ik altijd zo vies in de stal en was het er ook veel donkerder. In de balen houtvezel zit nagenoeg geen stof en neemt goed het vocht op".

Met vlas heb je een grotere kans op muizen in je stal

Met houtvezel geen last meer van muizen

Een andere hele fijne bijkomstigheid is dat sinds Myrthe geen vlas meer gebruikt ze ook geen last meer heeft van muizen in haar stal. “Dat vond ik echt verschrikkelijk, ten eerste ben ik er bang voor, maar ten tweede gaf dit ook echt veel overlast en rotzooi. Die smerige beesten knaagden zo door het plastic heen, maakten de balen kapot en bleven we maar vegen”.

Op mijn vraag waarom ze Ten Damme niet de balen laat bezorgen vertelt Myrthe: ”Ik haal liever wat vaker wat minder balen dan dat ik hier 2 pallets met balen buiten heb staan. Ik weet dat jullie speciale waterdichte stretchhoezen hebben waardoor ze waterdicht verpakt zijn, maar ik heb nu nog geen plek voor het stallen van de balen. Daarnaast wil ik ze graag binnen hebben staan omdat er in het verleden balen houtvezel bij ons werden gestolen. Op een gegeven moment zijn we gaan bijhouden hoeveel balen we per week gebruikten en op dat moment werden onze vermoedens bevestigd, er verdwenen zo’n 6 tot 7 balen per maand bij onze stallen. Dus nu staan ze achter slot en grendel.”

Ten Damme is al 40 jaar leverancier van bodemstrooisels waaronder houtvezel, zaagsel en verschillende soorten fourage. Op ons bedrijf in Groenlo worden alleen uit de hoogste kwaliteit houtvezel en zaagsel de balen houtvezel geperst. Tijdens dit productieproces worden de vezels meerdere keren gezeefd en wordt nagenoeg al het stof er uitgehaald.


Lees ook het door ons geschreven blog: Zo creeër je een optimaal stalklimaat voor je paard

Afbeelding: IMG-20161014-WA0007

Dagelijks kunnen de balen bij ons bedrijf worden afgehaald (klik hier voor onze ruime openingstijden). Daarnaast bezitten onze vrachtenwagens, zogeheten meeneemheftrucks (kooi-aap), die de pallets op elk gewenste plek kunnen neerzetten. Wij kunnen de pallets voorzien van een waterbestendige stretch-hoes waardoor de balen zonder problemen ook buiten neergezet kunnen worden.

Wil je meer informatie over het gebruik van houtvezel in je stal, bel ons op telefoonnummer: 0543 – 569 572 of kom langs bij ons bedrijf in Groenlo (op industrieterrein de Laarberg, Bolwerk 9 te Groenlo). Je kunt ook onderstaand formulier invullen waarna wij contact met je opnemen.

 

Contactgegevens

Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel: +31 (0)543 - 56 95 72
Fax: +31 (0)543 - 56 95 69
E-mail: info@tendamme.nl

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
van 8.00 tot 17.00 uur

Zaterdag
van 9.00 tot 12.00 uur

Certificeringen

GMP
SecureFeed
QualityMasters
ENPlus A1
Better Biomass