Natuurlijk goed
Nieuw in ons assortiment:
Luzerne het POWERFOOD voor al uw dieren!
Nieuw in ons assortiment:
Geplaatst op: 19-5-2017
Afbeelding: Luzerne

Luzerne het POWERFOOD voor al uw dieren!

Luzerne is een vlinderbloemige plant die speciaal voor veevoederdoeleinden wordt verbouwd. Het gewas bestaat uit stevige stengels en fijne blaadjes. Deze blaadjes bevatten de meeste voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Terwijl juiste de stengels zorgen voor de goede vezels. Deze plant is van nature zeer rijk aan eiwit. Deze eiwitten bevatten alle essentiële aminozuren en zijn de belangrijkste bouwstoffen voor het dierenlichaam.
Daarentegen bevat luzerne weer weinig suiker, namelijk slechts gemiddeld 3,3%, terwijl grashooi gemiddeld 10% suiker bevat.

Luzerne is een zeer goede ruwvoerder en erg goed voor de gezondheid van uw dier. De structuur die het geeft, heeft een zeer positieve invloed op het maagdarmkanaal, het bevordert namelijk de spijsvertering. Luzerne is rijk aan natuurlijke vitamines, mineralen, sporenelementen en alle essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een stevig botten- en gewrichtenstelsel. Luzerne heeft een hogere voedingswaarde dan gras. Het hoge caroteengehalte zorgt voor een goede weerstand, groei en vruchtbaarheid van uw dier.

Wat maakt het dat luzerne zo geschikt als paardenvoer?

  1. Hoge kwaliteit eiwit
    Luzerne is rijk aan eiwit en daarom vaak gemengd met een ander ruwvoer om het hoge eiwitgehalte wat te verlagen. Het eiwit in luzerne is van hoge kwaliteit omdat het alle essentiële aminozuren bevat.
  2. Laag suikergehalte
    In vergelijking tot hooi heeft luzerne een laagsuikergehalte en daarom ook zeer geschikt voor paarden en pony’s die hier gevoelig voor zijn.
  3. Effectief tegen maagzweren
    Luzerne heeft door het hoge calcium en eiwitgehalte, een bufferende werking in de paardenmaag. Dit zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad in de maag wordt verlaagd.
  4. De vezels in luzerne zorgen ervoor dat er goed gekauwd moet worden door de paarden en pony’s

Dus wilt u wat extra's voor uw dieren dan is luzerne in alle gevallen een zeer goede keus. Bij Ten Damme kunt u terecht voor dit powerfood. Wij hebben een uitstekende kwaliteit luzerne in balen verpakt van 20 kg. Deze kunt u, ook als particulier, bij ons bedrijf in Groenlo afhalen op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur en op de zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u liever dat wij de balen bij u komen bezorgen dan is dit uiteraard ook mogelijk. Wij komen graag bij u met onze vrachtwagen inclusief kooi-aap (de zogeheten meeneemheftruck) waardoor wij de pallets, waar 48 balen op zijn gepakt, op de elk door u gewenste plek kunnen neerzetten.

Klik op één van de drie gekleurde buttons, links bovenaan van deze pagina, aan om aan te geven dat wij kontakt met u opnemen, om direct uw luzerne te bestellen of om een prijsaanbieding aan te vragen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie hebben bel ons dan nu: 0543 - 569 572.

Baal luzerne
Specificatie luzerne
Luzerne baal bovenop baal krullen
Balen luzerne

Contactgegevens

Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel: +31 (0)543 - 56 95 72
Fax: +31 (0)543 - 56 95 69
E-mail: info@tendamme.nl

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
van 7.00 tot 17.00 uur

Zaterdag
van 9.00 tot 12.00 uur

Certificeringen

GMP
SecureFeed
QualityMasters