Natuurlijk goed
Houtpellets voor uw pelletkachel
Ten Damme verkoopt alleen gecertificeerde (zowel witte als bruine) pellets voor uw pelletkachel.
Houtpellets voor uw pelletkachel
Geplaatst op: 16-9-2021
Afbeelding: pellets brandend

Houtpellets voor de pelletkachel zijn hot!

Eerst maar even in het kort uitgelegd wat pellets zijn:

Pellets zijn kleine korreltjes samengeperste houtvezel en zaagsel die gebruikt worden als brandstof voor de pelletkachel. Het woord “pellet” komt van “pelleteren” wat een manier van persen betekent.

De laatste jaren zijn pelletkachels helemaal in opkomst. Een aantal redenen hiervoor zijn:

  • Het stoken van houtpellets is tot 40% goedkoper dan gas of stookolie
  • De sfeer van hout branden blijft terwijl je niet de nadelen hebt van het gesleep met de houtblokken en veel minder opslagruimte nodig hebt als bij bijvoorbeeld openhaardhout
  • Het rendement van het branden van pellets is ongeveer 93%
  • Het verbranden van pellets laat minder dan 1% as achter

Ten Damme in de pelletindustrie

Jullie kennen Ten Damme vast als een bedrijf dat al meer dan 40 jaar houtvezel en zaagsel levert als bodemstrooisel voor de verschillende soorten stallen. Maar sinds een aantal jaren leveren we ook houtvezel en zaagsel aan de pelletindustrie.
Daarnaast kwam er bij ons bedrijf in Groenlo steeds vaker de vraag of wij niet ook energiepellets verkochten. Dus van het één kwam het ander en zijn wij ingesprongen op deze vraag, vooral ook omdat wij tenslotte zelf de grondstoffen in huis hebben. Dat is dan ook de reden waarom wij ook al een aantal jaren houtpellets verkopen.

Alleen wilden we dan wel alleen en uitsluitend de beste pellets verkopen en geen meuk zoals er ook helaas veel op de markt te verkrijgen is.

Houtpellets: van 15 kg zakken tot een vrachtwagen vol

Naast alleen gecertificeerde pellets te verkopen wil Ten Damme ook elke pelletgebruiker kunnen voorzien aan de gewenste hoeveelheid. Dat wil zeggen dat wij pellets leveren in zakken van 15 kg, op europallets waar 66 zakken van 15 kg op verpakt zijn en in bigbags van ongeveer 700 kg. Daarnaast hebben wij een speciale vrachtwagen waar de pellets, in bulk, in silo’s geblazen kunnen worden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies over de houtpellets? Kijk op onze pagina: Houtpellets. U bent van harte welkom bij ons bedrijf waar wij u graag meer informatie geven. U kunt dan ook direct de pellets zien. Tevens is het mogelijk dat u één of meer zakken pellets meeneemt om ze thuis in uw kachel te proberen. Wij zijn dagelijks geopend van 7.00 tot 17.30 uur en zaterdags van 9.00 tot 12.00 uur.

En als laatste, niet geheel onbelangrijk, kunnen wij onze pellets aanbieden tegen een zeer scherpe en concurrerende prijs.

Interesse? Bel ons voor advies: 0543 – 569 572 of vul het contactformulier in.

Afbeelding: WhatsApp Image 2021-09-16 at 10.28.57
Onze bulkauto speciaal voor de losgestorte houtpellets

Contactgegevens

Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel: +31 (0)543 - 56 95 72
Fax: +31 (0)543 - 56 95 69
E-mail: info@tendamme.nl

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
van 7.00 tot 17.30 uur

Zaterdag
van 9.00 tot 12.00 uur

Certificeringen

GMP
SecureFeed
QualityMasters