Natuurlijk goed
De prijzen zijn echt gigantisch hoog!
De producenten en handelaren zouden misbruik maken van de hoge energieprijzen en de prijzen onnodig hoog hebben gemaakt... Maar is dit wel zo?
De prijzen zijn echt gigantisch hoog!
Geplaatst op: 21-10-2022
Afbeelding: TD Bigbag voor zakken houtpellets

De prijzen van houtpellets staan in brand!

Net als de energieprijzen zijn de prijzen van de houtpellets ook explosief gestegen. Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen van zakken houtpellets zelfs 3x over de kop gegaan. Er wordt door veel mensen gezegd dat de houtpelletprijzen als gevolg van deze hoge energieprijzen ook ‘bewust’ verhoogd zijn. Er zou misbruik gemaakt worden van de situatie en van geprofitereerd worden door er een extra slaatje uit te slaan.

In de media krijgen de houtpelletsproducenten en de handelaren de grootste verwensingen naar de oren gegooid, zoals ‘oplichters, profiteurs, dieven enz.’

Graag willen wij hier een toelichting opgeven om duidelijk te maken dat dit niet zo is.

Oorlog in Oekraïne

De grootste oorzaak van deze prijsstijgingen is de oorlog in Oekraïne en de hieruit voortvloeiende dreiging dat vanuit Rusland de gastoevoer naar Europa dicht gedraaid gaat worden.

Rusland maar eigenlijk heel Oost-Europa is één van de grootste houttoeleverancier naar Europa toe. Door de oorlog is de houttoevoer vanuit deze landen bijna niet meer mogelijk. Dit heeft grote gevolgen voor de hele houtverwerkende industrie in Europa, omdat er minder hout is dat verwerkt kan worden.
 

Door de hoge energieprijzen zoekt men naar alternatieven
Alternatieve energiebronnen

Door hoge energieprijzen nu run op alternatieve energiebronnen

Ook de huidige torenhoge energieprijzen zijn het gevolg van deze oorlog… Daardoor gaat men opzoek naar alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen en warmteboilers, maar ook naar het stoken van hout en houtpellets.

Hierdoor is de vraag naar houtpellets nu zo enorm dat er niet meer aan deze vraag voldaan kan worden. Niet voor niets zijn veel handelaren uitverkocht of hebben erg lange levertijden.

Afbeelding: Profielfoto Houtpellets

Wij, Ten Damme, doen er alles aan om iedereen houtpellets te blijven leveren voor een EERLIJKE prijs!

Wij, Ten Damme, durven wel te beweren dat we minder marge aan de verkoop van houtpellets overhouden ten opzichte van vorig jaar.
Wij doen er alles aan om onze klanten te kunnen blijven leveren.

Onze prioriteit ligt bij ons bestaande klanten. Dat is ook de reden dat wij tot voor kort geen nieuwe klanten meer aannamen en onze webshop uit de lucht hebben gehaald. Maar (mede ook omdat wij leverancier zijn van de grondstoffen van de houtpellets) hebben wij bij meerdere partijen houtpellets kunnen inkopen waardoor wij voldoende voorraad hebben.

Wel werken wij nog steeds met dagprijzen waardoor wij onze prijzen kunnen afstemmen op onze inkoop, maar ook wij hopen dat we de prijzen snel kunnen verlagen zodra dit mogelijk is. De actuele prijzen zijn te vinden in onze webshop. Klik hier voor meer info.
 

Online bestellen Offerte aanvragen

Contactgegevens

Bolwerk 9
7141 JM Groenlo
Tel: +31 (0)543 - 56 95 72
Fax: +31 (0)543 - 56 95 69
E-mail: info@tendamme.nl

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 
van 8.00 tot 17.00 uur

Zaterdag
van 9.00 tot 12.00 uur

Certificeringen

GMP
SecureFeed
QualityMasters
ENPlus A1
Better Biomass